Skip to main content

5 december, 2022
Mesterflyt har fået bæredygtige ambitioner og arbejder med CSR-strategi og FN’s Verdensmål. Det forbinder mange med klima, miljø og CO2-reduktioner, men det vedrører også social ansvarlighed og et godt arbejdsklima. Det fylder heldigvis også meget hos Mesterflyt.

Der står en motionscykel på Mesterflyts hovedkontor – og den er ikke bare til pynt, men bruges jævnligt til at få pulsen op hos medarbejderne bag skrivebordene. Virksomhedens flyttemænd og chauffører har bevægelse nok i deres dagligdag, så i stedet for motionscyklen gør de oftere brug af den massageordning, alle medarbejdere også har adgang til.

Sundhed for alle ansatte

”Det er vigtigt for mig at have glade medarbejdere. Og det har jeg kun, hvis de trives og ikke render rundt med hold i nakken, museskader eller andre skavanker,” forklarer Victor Helgogaard, administrerende direktør hos Mesterflyt. Derfor er det helt naturligt, at sundhed – både fysisk og mentalt – er et prioriteret fokuspunkt i virksomheden. Mesterflyt har også en sundhedsrådgiver tilknyttet. Alt dette er helt i tråd med den CSR-strategi og de udvalgte verdensmål, som Mesterflyt arbejder med. For bæredygtig omstilling indebærer netop også fokus på de områder, som ikke måles via CO2-reduktioner. Når det er sagt, så arbejder Mesterflyt selvfølgelig også seriøst med at reducere virksomhedens CO2-aftryk.

En mere klimavenlig flytteproces

”Vi forsøger at udskifte almindelige materialer med mere bæredygtige alle de steder, det overhovedet kan lade sig gøre,” forklarer Victor Helgogaard, ”For eksempel er vores flyttekasser fremstillet af 75% genbrugt FSC-mærket papir, og de sidste 25% papir kommer fra bæredygtige skovbrug.” Mesterflyt tager udgangspunkt i hele flytteprocessen i forhold til bæredygtighed – lige fra hvordan de planlægger, udfører og afslutter en opgave. For logistikken mellem flytningerne betyder rigtig meget. ”Sådan noget som transport af tom luft – altså når vi kører med tomme flyttebiler – er rigtig dyrt både i benzin og CO2. Det er ren spildkørsel og noget, vi arbejder meget på at undgå – blandt andet ved at bruge et intelligent flådestyringssystem og ved at tænke i strategiske parkeringer af vores flyttebiler.”

Vi vil gerne gå forrest

Mesterflyt – navnet forpligter lyder det i deres markedsføring. Det gælder også i den bæredygtige omstilling, hvor de er klar til at gå forrest i deres branche. Victor Helgogaard forklarer: ”Vi kigger hele tiden på nye løsninger og prøver at tage hensyn til både medarbejdere og miljøet omkring os. Jeg er ikke i tvivl om, at Mesterflyt kan gøre en positiv forskel. Vi tør godt skille os ud fra vores konkurrenter, og vi ved, at arbejdet med CO2-reduktioner og mental trivsel er en langsigtet investering og ikke noget, vi lige klarer hurtigt.”