Skip to main content

26 august, 2022

Det kan være en træls og kedelig proces at skulle flytte. Der er meget, som der skal holdes styr på, og mange ting som skal ordnes i den forbindelse. Derfor har vi samlet en række gode tips, som har til formål at give dig et bedre overblik over processen og dermed gøre den lidt mere håndterlig. Følger du disse tips, får du forhåbentligt en overskuelig og behagelig flytning.

1. Ryd grundigt op i dine ejendele

Vores første råd tager udgangspunkt i den del af flytningen, som du bør starte med – oprydning og sortering. Vi kan, helt ubevidst, have ophobet en del tøj, køkkenartikler og lignende, som vi ikke benytter os af, og som du formodentligt heller ikke vil komme til at bruge i dit nye hjem. Der er ingen grund til at flytte ting, som du alligevel ikke kommer til at bruge, og det er derfor en god ide at begynde med at sortere i dine ejendele. Ejendele som du ikke længere har behov for, kan enten sælges online, eksempelvis via DBA, eller du kan donere dem til organisationer som Røde Kors eller Folkekirkens Nødhjælp.

2. Bestil flyttemænd i god tid

Hvis du har behov for hjælp fra et flyttefirma til din privatflytning, er det en god ide at bestille dette i god tid. Trods der findes mange forskellige flyttefirmaer, er det en god ide at booke et i god tid, da mange kan være fuldt optaget, hvis du vælger at gøre det i sidste øjeblik.

3. Pak og sorter i god tid

Når du har ryddet op i dine ejendele, er det tid til at påbegynde nedpakningen. Jo tidligere du begynder med at pakke dine ting ned, jo mere organiseret og velovervejet bliver din nedpakning. Du kan med fordel begynde med at pakke de ting ned, som du ikke vil have brug for før efter flytningen – gerne en måneds tid inden du skal flytte.

4. Undgå at dine flyttekasser bliver for tunge

Pas på vægten, når du skal pakke dine flyttekasser. Tommelfingerreglen er, at flyttekassen ikke må veje mere end 20 kilo, og det optimale er, at du kan løfte kassen ud i strakte arme i et par sekunder. 

Det er en god idé at pakke tunge genstande i bunden af flyttekassen, så den ikke falder sammen, når der bliver stablet kasser ovenpå.

5. Brug sværte- og syrefrit pakkepapir

Hvis du skal pakke skrøbelige ting ind, kan du med fordel bruge sværte- og syrefrit pakkepapir, som ikke indeholder nogle giftige affaldsstoffer, som f.eks. avispapir.

6. Brug labels til at fortælle, hvor flyttekasserne skal hen

Det er meget normalt at skrive, hvad kasserne indeholder udenpå med labels. Hvis du i stedet skriver, hvor den enkelte flyttekasse skal hen efter ankomst, sparer du en del tid på at omrokere efterfølgende. Det kan være, at vinterjakkerne eksempelvis skal i kælderen eller, at ekstra tallerkener skal på loftet i stedet for i køkkenet.

7. Sørg for at have pakket færdigt til dagen

Hvis du har venner og bekendte, som har været søde at tilbyde deres hjælp, er det en god ide at have alt forberedt og parat, til når de ankommer. Der er intet mere træls end at møde op til et flytterod.

8. Forkæl hjælpere

Når dine venner og bekendte har været så søde at melde sig til at hjælpe med din flytning, er det en god ide, at du husker at forkæle dem som tak for hjælpen. Sørg for, at der er rigeligt med drikkevarer til dem og afslut gerne dagen med pizza eller lignende. På den måde har de forhåbentligt lyst til at hjælpe til, hvis du igen skal flytte en dag.

9. Tag billede af avanceret elektronik

Hvis man ikke er teknisk anlagt, kan det være lidt af en udfordring at genopsætte elektronik efter at have pillet det ned. Skal du selv sætte elektroniske anledninger op efterfølgende, er det derfor en god ide at tage billeder af det, før du pakker det ned. På den måde har du bedre mulighed for at samle det igen efterfølgende.

10. Tøm fryser i god tid

En relativ vigtig ting, som oftest bliver glemt, er fryseren. En fryser har nemlig brug for mindst én dag, gerne to, for at komme af med al frosten indvendigt. Det er derfor en god ide at tømme og slukke den i god tid før flytningen. Herefter skal du huske at tømme den for vand, når alt er optøet.