Skip to main content

12 oktober, 2022
Flytning for private familier

En privatflytning er i forvejen en stor forandring, som kan være svær både praktisk og følelsesmæssigt. For en børnefamilie kan det være en endnu sværere proces. Men bare rolig – vi har samlet en række tips og råd til børnefamilier, der står over for en flytning.

Læs mere her om at flytte med børn og bliv klogere på, hvordan i gør processen nem og behagelig for alle parter.

Hvordan fortæller du dine børn, at i skal flytte?

En flytning er ikke nem, og at få det praktiske til at gå op med livet som børnefamilie kan være svært. Mere kompliceret kan det være, hvis børnene er små og ikke helt forstår, hvad det vil sige at flytte. Omvendt kan det også være hårdt, hvis børnene er ældre og har et netværk, de skal flytte væk fra. Uanset børnenes alder kan der være flere udfordringer i at flytte med børn.

 • Fortæl nyheden så tidligt som muligt: 

Det er en stor beslutning at træffe, når man skal rykke teltpælene op på sin familie. Derfor er det som regel også en beslutning, der er truffet mange måneder inden selve flytningen. Hvis det er tilfældet, er det en god idé at fortælle børnene om flytningen lige så snart, det står fast. Jo længere tilvænningstid børnene har, jo lettere vil selve flytningen være for dem.

 • Forbered dig på børnenes reaktion:

Du må forberede dig på, at børnene godt kan blive kede af det, sure eller skuffede over beslutningen om at skulle flytte. Derfor må du forberede dig på deres reaktion, så du ikke selv reagerer negativt på deres umiddelbare respons. I dette tilfælde vil to gange negativ nemlig ikke være i lig med et positivt resultat – tværtimod faktisk.

 • Anerkend børnenes følelser:

Det bedste er at anerkende dine børns følelser uanset, hvordan deres reaktion på flytningen kommer til udtryk. Sæt dig ind i deres følelser og hjælp dem med selv at forstå, hvad de føler, samt hvordan de skal forholde sig. 

 • Giv børnene detaljer:

Alle mennesker har brug for information om en ny forandring, hvis de skal bearbejde den. Det gælder også børn, når de skal flytte hus. Fortæl dem derfor alle de informationer, de har brug for at vide og svar på deres spørgsmål. Ved at give dem detaljer om deres nye hjem, giver du dem i stedet noget at se frem til, og på den måde kan du vende en eventuel negativ reaktion til en positiv.

 • Vis børnene deres nye hjem, inden i flytter:

I tråd med at give børnene noget at glæde sig over kan det være en god idé at vise dem billeder af deres kommende hjem. Lad dem se billeder af deres værelser, og hvis det er muligt, så besøg huset og jeres kommende hjemby inden jeres flytning.

 • Lad børnene tilpasse sig det nye sted:

En privatflytning kræver tilvænningstid hos alle parter, så giv børnene tid til at vænne sig til deres nye hjem. Selvom børns tilpasningsevner er langt stærkere og hurtigere end voksnes, så kan en så stor forandring som at flytte godt kræve ekstra tid. 

De praktiske flyttetips til børnefamilien

Udover at skulle holde øje med børnene, er der også en masse praktiske ting, som skal ordnes. For at gøre din privatflytning så enkel som mulig, har vi samlet nogle tips til dig, der skal flytte i nyt hus med børn.

 • Vær i god tid med planlægning og forberedelse af flytningen.
 • Lad børnene være involveret i selve flytningen.
 • Få børnene passet, hvis der er brug for det.
 • Pak rum efter rum.
 • Pak børnenes værelse som det sidste.

    Godt begyndt er halvt fuldendt, og sørger i for som familie at planlægge jeres flytning grundigt, gør i både jeres børn og jer selv en stor tjeneste. Alligevel er tiden som børnefamilie i forvejen presset og med en flytning oveni, er der endnu færre timer i døgnet. Her kan det være en god idé at få hjælp udefra, når i flytter med børn.

    Lad Mesterflyt hjælpe jeres børnefamilie med at flytte

    Står i over for en privatflytning med børn, er det en fordel at benytte sig af et professionelt flyttefirma. Uanset hvor i Danmark jeres børnefamilie er placeret, står vi klar til at hjælpe. Hos Mesterflyt har vi flere års erfaring med privatflytning, og vi sætter en ære i at give dig mere tid til familien, når i skal flytte.

    Giv os et kald på tlf. 61 700 750, eller udfyld kontaktformularen – så modtager I et godt og uforpligtende tilbud, der passer til jer.