Skip to main content

GODE PAKKERÅD TIL PRIVAT OG ERHVERV

Vi har samlet nogle gode tips til en vellykket flytteproces. Rådene kommer fra erfarne flyttefolk. Du kan klikke dig igennem punkterne herunder.


Vi har lavet en praktisk checkliste til en vellykket flytteproces. Rådene kommer fra erfarne flyttefolk. Du kan download vores checkliste her.

Pakning og mærkning

Det er en god idé at pakke værelse for værelse ned. Sørg for at mærke kasserne med indhold og navnet på det værelse i den nye bolig, hvor kasserne skal placeres. Giv eventuelt hvert enkelt værelse i det nye hus et nummer – det får flytningen til at flyde langt bedre.

Elektronik og hvidevarer

Hvis det er muligt, så anvend altid originalindpakningen til elektroniske apparater, computere og fladskærme. Sørg desuden for at fylde kasserne op med avispapir, indpakningspapir eller tæpper.

Du kan selv koble vaskemaskinen fra og til, men husk at lade overskudsvandet løbe fra. Husk endvidere at sætte tromlen fast med transportbøjler for at undgå beskadigelser.

Service og skrøbelige ting

Det kræver stor forsigtighed at pakke service ned. Mesterflyt har syrefrit silkepapir til indpakning af dit service, så du undgår efterfølgende opvask. Rul sølvtøj ind i silkepapir, og svøb skrøbelige ting ind. Nogle genstande kan måske pakkes sammen med dit sengelinned. Klæb store mærker på kasserne (med FORSIGTIG, GLAS), så man lægger mærke til dem.

Tungt service (som fx tallerkener) skal nederst i kassen. Tallerkener, fade m.m. skal pakkes med papir i bunden af kassen og rundt om genstandene. Tallerkener og fade skal altid stilles på højkant i kassen. Sæt meget skrøbelige glas (fx vinglas) og flasker ret op i kassen.

Det kan anbefales at lade Mesterflyt pakke porcelænet ned for sikker flytning.

Tunge ting

Det er ikke klogt at placere mange tunge ting sammen (fx bøger) i én kasse. Brug bøgerne som underlag og læg lettere ting oveni til opfyldning. Bøger skal pakkes liggende, da ryggene ellers nemt beskadiges. Gør ikke kasserne for tunge, det letter flytningen og mindsker chancen for beskadigelser. Kassen skal så vidt muligt pakkes helt op til kanten, så det undgås, at kassen synker sammen under transport.

Lån flyttekasser af os.

Tøj og tæpper

Tøj skal også pakkes i flyttekasser, da det er nemmere for flyttemanden at håndtere. Bøjletøj kan hænges op i garderobebokse, som du kan låne af Mesterflyt, så det ikke krøller.

Tæpper rulles sammen for at undgå skader.

Gardiner og lamper

Gardiner tages ned fra stængerne og lægges i kasser. Tag lamper ud af stikkene, og stil lampeskærmene, så de står lodret op i kassen. Vær ekstra forsigtig med indpakningen af disse ting. Har du prismelampe eller anden form for lysekrone, kan det anbefales at få flyttefirmaet til at pakke det i specialkasser, der er lavet til formålet.

Ure og malerier

Sørg for at sætte pendulet fast i kassen på uret. Lad Mesterflyt pakke store ure (standure), ligesom du bør lade Mesterflyt håndtere spejle og malerier. Det sikrer dig den bedste beskyttelse under transporten.

Potteplanter og kolonialvarer

Små potteplanter sættes sammen i en kasse, store potteplanter tager Mesterflyt sig af. Kolonialvarer, rengøringsmidler m.m. skal pakkes i kraftige plastposer, inden de pakkes i kasser.

Værdigenstande

Sørg for, at du har nøgler, penge og andre værdier i din håndbagage. Det samme gælder naturligvis også for smykker og vigtige papirer.

Husk at melde flytning hos
  • Folkeregistret
  • Forsikring
  • Bank
  • Arbejdsgiver
  • Øvrige medlemskaber
  • Familie og venner